marți, 29 aprilie 2014

  1. Servicii Asociatia Tottoro

    Asociatia Tottoro ofera terapie Snoezelen gratuita unui numar de 60 de copii cu deficienta mintala incadrati in Scolile Gimnaziale Speciale nr. 1 si nr. 5 din Bucuresti si in camera amenajata la Asociatia Tottoro prin proiectul "Snoezelen, o abordare inovatoare" co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin Programul de Cooperare Elvetiano - Roman. De asemenea, la Institutul de oncopediatrie "Prof. Dr. Al. Trestioreanu" partenerul de proiect Asociatia Pavel asigura sesiuni gratuite de terapie Snoezelen unui grup de 40 de copii cu cancer internati si accesul a 260 copii la camera Snoezelen amenajata in Institut in cadrul proiectului mai sus amintit. Sesiunile sunt sustinute de 12 specialisti cursati de expertul elvetian David Grupe din partea partenerului de proiect Asociatia Internationala Snoezelen Elvetia. Copiii vor participa la un ciclu complet de 15 sesiuni prin care vom urmari cresterea increderii in sine, a autonomiei si a comunicarii cu ceilalti, scadere discomfortului creat de o lunga spitalizare si a deprivarii de o stimulare senzoriala adecvata, dezvoltarea motivatiei pentru actiune si initiere a contactelor cu ceilalti precum si pentru manipularea obiectelor - explorare-invatare, a acceptarii de sine, cresterea concentrarii si a atentiei.
    Terapia Snoezelen este o terapie non-directiva prin care intr-un mediu securizat sunt oferiti o multitudine de stimuli controlati in functie de necesitatile si preferintele beneficiarului, care actioneaza la nivelul chimismului creierului uman pentru scaderea nivelului de stres si cresterea nivelului de relaxare prin tehnici speciale si interactiunea cu terapeutul. Aceasta terapie este potrivita si persoanelor cu dizabilitati severe pentru ca nu face apel la cognitie, nu necesita verbalizare, pentru persoanele afectate de dementa, Alzheimer. Combinatia ideala a stimulilor si interactiunea dintre beneficiar si terapeut face ca interventia sa duca la o relaxare profunda iar scopul final fiind atingerea starii de bine.
    Va asteptam sa experimentati o stare neobisnuita de relaxare si buna dispozitie in camera Snoezelen amenajata la sediul Asociatiei Tottoro din str. Popa Nan nr. 151, sector 3, Bucuresti. Mai multe informatii la tel. 0751 088 396 Laura Militaru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu